Boomverjonging langs Komvest en in Nikolaas Gombertstraat

In de loop van maart – april 2016 worden langs de Komvest en een gedeelte van de Nikolaas Gomertstraat 14 straatbomen geveld. Tijdens het volgend plantseizoen, tussen oktober en februari 2017, zullen ze worden vervangen door een gelijk aantal nieuwe bomen.

Niet zonder inspraak

In augustus-september peilden we naar uw mening over het voorstel om de berken in de Komvest en een gedeelte van de Nikolaas Gombertstraat te verwijderen en te vervangen door een zuilvormig iepen (Ulcus Columella).

In totaal ontvingen we 2 reacties. Eén bewoner liet weten dat hij tevreden is met de geplande werkzaamheden. Een andere bewoner vroege om de bomen te behouden. Doordat de bomen veel van hun vitaliteit verloren hebben, besliste het stadsbestuur ze, zoals voorgesteld, te vervangen.

Uitvoering boomverjonging

De gemeenteraad zette op 26 januari 2016 het licht op groen om het dossier aan te besteden. Het is de bedoeling de werkzaamheden uit te voeren wanneer het dossier aan de aannemer is toegewezen.

De vellingen van de berken zal gebeuren in de loop van maart/april 2016. In de plaats daarvan komen er zuilvormige iepen (Ulmus Columella), die net zoals nu in plantvakken zullen worden gezet. De plantvakken zullen met vaste planten worden aangevuld. Daarbij voorzien we 429 stuks Geranium macrorhizum ‘Spessart’ (33 per plantvak), 304 stuks Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ (38 per plantvak) en 225 Persicaria ampexicaulis JS Caliente (45 per plantvak).

De nieuwe aanplantingen worden voorzien tijdens het volgend plantseizoen, tussen oktober 2016 en februari 2017. Van zodra we een concrete startdatum hebben, ontvangt u van ons nog een bewonersbrief.

De groenaanleg in uw straat maakt deel uit van een groter project waarbij de bomen in een 18-tal straten worden verjongd. Deze werken worden uitgevoerd door dezelfde aannemer. Wanneer de uitvoering in een bepaalde straat vertraging oploopt, kan dit invloed hebben op de start van de werken in uw straat. De uitvoeringsdatum kan ook wijzigen wanneer de weerman roet in het eten gooit.

Verkeershinder

De politie zal ter hoogte van de werkzaamheden tijdelijk parkeerverbod invoeren.

Plan ter inzage

  • Stedelijke Groendienst, Buiten de Smedenpoort 2, 8000 Brugge, ma-vr 9.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur, dinsdag tot 18.00 uur
  • Communicatie & Citymarketing, Administratief Centrum ’t Brugse Vrije, Burg 11, 8000 Brugge, open: ma-vr 8.30-12.30 uur en 14.00-18.00 uur, za 9.00-12.00 uur (niet in juli/augustus)
  • website Stad Brugge: www.brugge.be/plannen

Meer info

Stedelijke Groendienst, Buiten de Smedenpoort 2, 8000 Brugge, open: ma – vr 9.00-12.00 en 14.00-16.00 uur (di tot 18.00 uur), t 050 32 90 11, groendienst@brugge.be  en Politie, t 050 44 88 65,

verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be.

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.