Werfplein viert zijn flappoortje aan de speeltuin

Bij een natje en een droogje werd het flap-poortje ingewijd. Vele mooie zomeravonden werd er op het plein getekend en geschilderd. Met wat deskundige hulp en veel enthousiasme werkte ieder kind/ouder aan zijn eigen plankje en zo ontstond BUURTgeWIJS dit kleurrijke poortje.

Het werfplein, (1901) omzoomd door 45 linden, ligt in het Stubbekwartier. De huizen danken hun bestaan aan, o.a. de Koninklijke Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek. De bevolking is er de laatste jaren sterk op verjongd. Bij mooi weer ontmoet men elkaar op het plein: een hapje, een drankje, tafeltjes en zeteltjes. Wie wil schuift aan… ‘the place to be’! Een hartelijk dorpje juist buiten de toeristische binnenstad.

Een bewoner had meegeschilderd aan een afsluiting van de speeltuin ‘Het Vaartje’ in Lissewege. Ook onze speeltuin heeft een afsluiting, wel is waar met een kramakkel flappoortje. De kinderen zagen het wel zitten om samen met hun ouders een eigen nieuw poortje te schilderen. Met veel enthousiasme zijn ze er ingevlogen: de talrijke foto’s liegen er niet om.

Voor sommigen was het een echt experiment, maar er werd aangemoedigd, bewonderd, commentaar gegeven en … ook wel veel gelachen. Creativiteit en gezelligheid, hand in hand.

Het resultaat mag gezien worden. Achttien plankjes: een veelheid van ideeën, helder en kleurrijk, romantisch of technisch-eigentijds, boeiend!

’t Was maar een gedacht… maar het werd een meesterlijk flappoortje, voor en door kinderen.

flappoortje

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.