Komvest: aanbrengen van snelheidsremmende maatregel

Op maandag 14 november a.s. wordt een asverschuiving gerealiseerd in de Komvest tussen de nummers 86 en 112. Een asverschuiving van de rijweg maken we door het aanbrengen van geschrankte parkeerplaatsen. In bijlage vindt u een plan waarop u deze maatregel kan bekijken. Deze ingreep remt de snelheid van het verkeer af. Uit snelheidsmetingen blijkt dat de toegelaten snelheid (30 km/u) in de Komvest niet wordt nageleefd.

Het gaat hier om een proefopstelling van 3 maanden. Na deze proefperiode zullen we, aan de hand van een rondvraag, bij u peilen naar uw ervaringen met deze ingreep. Bij een positieve evaluatie en op basis van snelheidsmetingen krijgt deze maatregel pas dan een definitieve uitvoering.

Deze verkeersregeling kwam aan bod in de Stedelijke Werkgroep Verkeer van 17 juni jl. waarvan het advies door het College van Burgemeester en Schepenen werd goedgekeurd op 6 juli jl.

Meer weten?

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de Unit verkeerstechniek van de dienst Verkeerszaken van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge, t 050 44 88 63, verkeerstechnischedienst@politiebrugge.be

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.