Stad gaat outdoor fitnesstoestellen plaatsen in openbare ruimte

Het stadsbestuur zette op 20 maart het licht op groen voor het actieplan ‘outdoor fitness’. Met dat plan wil de Stad per deelgemeente op geschikte locaties outdoor fitnesstoestellen plaatsen die vrij toegankelijk zijn. Doel is om lichaamsbeweging verder te stimuleren.

In het beleidsprogramma 2013- 2018 van de Stad werd opgenomen dat er geïnvesteerd wordt in kleinschalige sportinfrastructuur. Daaronder wordt accommodatie verstaan zoals trapveldjes, pannaveldjes, minipitches, Finse piste, maar ook outdoor fitnesstoestellen. Voor die toestellen onderzoekt de Stad nu mogelijke locaties per deelgemeente en wordt voor de komende jaren een actieplan opgesteld.

Elke deelgemeente

“Bedoeling is om in iedere deelgemeente één à twee locaties aan te duiden die daarvoor geschikt zijn”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “In een eerste testfase zullen domein Koude Keuken in Sint-Andries, domein Gulden Kamer in Sint-Kruis en het Baron Ruzettepark in de binnenstad van fitnesstoestellen worden voorzien. Daarna evalueren we en werken we het plan verder af.”

De Stad wil de inwoners op die manier stimuleren tot voldoende lichaamsbeweging. “We zien sowieso dat informeel sporten, niet gebonden aan vaste tijdstippen of locaties dus, toeneemt. We willen dan ook de mogelijkheden aanreiken om mensen daar verder in te stimuleren. Al is ook de sociale component belangrijk. Mensen samenbrengen in de buurt of op een pleintje via sport heeft ook een duidelijke meerwaarde.”

De outdoor fitnesstoestellen worden de eerste met een vast karakter op Brugse bodem. Op het sportstrand in Zeebrugge staan er vijf toestellen die tijdens de wintermaanden worden weggenomen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.