Duurzame wijk

Momenteel kan je de TV niet aanzetten of de krant niet openslaan of je wordt geconfronteerd met berichten over klimaatopwarming en overstromingen, , (on)gezonde lucht door CO2, fijn stof, zon- en windenergie, de negatieve effecten van diesel en benzine wagens, etc. … Klimaatmarsen van jongeren, volwassenen en senioren halen dagelijks het nieuws. Het klimaat wordt vast een belangrijk thema voor de volgende verkiezingen. Het kan moeilijk anders of het beleid zal er iets aan willen en moeten doen en dit op alle beleidsniveaus. Moeten we nu met zijn allen anders gaan wonen, zich anders verplaatsen, anders eten, anders gaan consumeren etc. ? 

Dat er iets staat te gebeuren vanuit de stad en de andere overheden staat vast en wij willen dan ook met de wijk niet binnen de pakken blijven zitten. Maar anticiperen op wat komen gaat. De stelling ‘Klimaattransitie zal sociaal zijn of zal niet zijn’ is zeker geen loze kreet maar een terechte bezorgdheid en doelstelling. En dat kan! Maar dan is het belangrijk dat we deze complexe problemen samen aanpakken. En niet elk in zijn eigen hoekje. Op buurtniveau dus. 

Het buurtcontactteam nodigen jullie dan ook graag uit voor een informatie en discussie avond over hoe van het Stubbekwartier de komende jaren een meer duurzame wijk kunnen maken op donderdag 28 maart 2018 om 20u in ’t Werftje – Werfstraat 88 

René De Molder (buurtbewoner) voorzitter van het Klimaat Podium zal een kort overzicht geven van het concept ‘Duurzame Wijk’, enkele voorbeelden van duurzame projecten op wijkniveau en hoe deze eventueel toegepast kunnen worden in de context van onze buurt. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.