BOOST JE BUURT

De gala-avond van het MOOOV filmfestival.

Reeds vele jaren is het Cinema Novo festival het hoogtepunt van de kwalitatieve wereldcinema in Brugge. Sinds 2013 gaan zij verder door het leven onder de naam ‘MOOOV filmfestival Brugge’ en hebben ze hun werking verbreed over heel Vlaanderen. Wij kunnen als buurtwerk inschrijven aan de voordeelprijs van €4 per persoon voor de gala-avond die plaats vindt op woensdag 24 april 2019 om 20.00 uur in het Concertgebouw op ’t Zand. Dus genieten van de verrassingsfilm, heel wat randspektakel, een hapje en een drankje in een bijzonder kader. 

Bebloemingsactie

Het is leuk om in de buurt rond te wandelen en de kleurrijke bloemen aan de gevels te zien. Daarom hebben we beslist om terug deel te nemen aan de bebloemingsactie. Iedereen krijgt dezelfde soort bloemen: tot maximum 20 rode hanggeraniums per huisnummer. Deze zijn goed bestand tegen alle omstandigheden, zijn gemakkelijk te verzorgen en het visueel effect in de straat is mooier met overal dezelfde bloemetjes. 

De stad voorziet enkel de planten, samen met wat plant- en verzorgingstips. Voor potaarde en bloembakken moeten de deelnemers zelf zorgen.

Concert Rachele Andrioli en Rocco Nigro in de Stadsschouwburg

Helemaal uit de punt van de hak van de laars van Italië komen ze: Rachele Andrioli en Rocco Nigro. Traditionele melodieën uit de Zuid-Italiaanse Salento-regio vertalen ze naar een eigentijdse sound, met invloeden uit Portugal, Spanje en Latijns-Amerika. 

De krachtige stem van Rachele, boordevol zuiderse emotie, sluit perfect aan bij de behendigheid van Rocco’s accordeon. Verwacht je aan een muzikale pizza calzone, waar twee artiesten één worden en Italiaanse kruiden je doen verlangen naar een eindeloze zomer. Dit gaat door op vrijdag 17 mei 2019 om 20u00. Deelname is 5 euro per persoon. 

Met de buurt naar de film

In samenwerking met cinema Lumière biedt de stad ons terug de mogelijkheid om met de buurt een gezellige avond naar de film te gaan voor €3 per persoon. Voor de start van de film krijgen we een korte inleiding met wat duiding. Nadien wordt een drankje aangeboden om samen met de buren nog gezellig wat na te kaarten. 

Zondag 20/10/2019, 20u00

GIRL laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. 

Lukas Dhont veroverde Cannes met Girl, waar de film maar liefst 4 prijzen in de wacht sleepte: de Prijs voor Beste Vertolking in Un Certain Regard (Victor Polster); de FIPRESCI Prijs van de Internationale Filmcritici; de Queer Palm, en als kers op de taart de Caméra D’Or!. 

Zondag 17/11/2019, 10u30

Mary Poppins keert terug in het vervolg op het betoverende origineel met Julie Andrews. In deze film schiet Mary Poppins de familie Banks weer te hulp. Hun huishouden kan wel wat plezier en magie gebruiken. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte nanny die van elke simpel klusje een onvergetelijk avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Deze vrolijke en nostalgische musical is een film voor de hele familie! 

Zondag 15/12/2019, 20u00

De Afrikaans-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley moet voor zijn concerttour in 1962 doorheen het zuiden van de VS reizen, wat allesbehalve en veilig is. Daarom neemt hij als chauffeur de Italiaans-Amerikaanse buitenwipper Tony Lip in dienst. Die zit namelijk zonder job, nu de nachtclub waar hij werkte gesloten is voor renovatie. Initieel kunnen de twee het maar moeilijk met elkaar vinden. De culturele kloof tussen de hoogopgeleide aristocraat Shirley en Tony, die het meer van zijn spieren moet hebben dan van zijn brein, kon dan ook niet veel groter zijn. Gaandeweg stappen ze echter allebei af van hun vooroordelen en groeit er een oprechte vorm van wederzijds respect.

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.