Verslag: Daguitstap 2019

Met 37 overblijvers en de chauffeur vertrokken we rond 8 uur op het Werfplein voor de jaarlijkse daguitstap. Dit jaar ging het richting Aalst waar we bij de eerste halte verwelkomd werden door de boerin van ‘Ons Dagelijks Groen’, een bedrijf waar prei wordt geteeld.

We kregen er, tijdens het nuttigen van een kop koffie met prei-cake prei- en koolzaadpralines, een bedrijfsvoorstelling in de polyvalente zaal. Al gauw bleek dat er niet enkel prei werd geproduceerd maar dat er tevens een groot sociaal engagement uit ging van het boerenkoppel. Het bedrijf is ook een zorgboerderij, er is een automatenwinkel en er wordt aan landbouweducatie gedaan. Daarnaast is er (bijna niet te geloven) nog tijd voor het organiseren van verjaardagsfeesten, ontbijt op vaderdag, een timeshuttle die de deelnemers doorheen de tijd brengt van de oertijd tot in de toekomst, en nog veel meer.

Na dit bezoek was het algauw tijd voor het middagmaal. We waren hiervoor te gast in ’t Herenhuys in het centrum van de stad. We kregen er een aperitief, een zeer gesmaakt huisgemaakt koninginnenhapje met kroketten en verse groenten en als afsluiter Italiaans ijs met warme Callebaut chocoladesaus.

Na het middagmaal ging het onder begeleiding van een gids eerst naar het carnavalsmuseum waar het ons via klank en beeld overduidelijk werd gemaakt dat het Aalsterse carnaval meer is dan enkel feesten en drinken zoals het nogal eens verkeerdelijk wordt voorgesteld. Daarna te voet naar de carnavalswerkhallen waar maandenlang door tientallen vrijwilligers gewerkt wordt aan de praalwagens.

Van hieruit ging het naar het brandweermuseum waar één van de grootste collecties van interventievoertuigen en materiaal in Europa staat opgesteld. Een verhaal van 200 jaar brandweer, gestart zo’n 25 jaar geleden.

Uiteindelijk kwamen we iets voor 20u, moe en voldaan, terug toe op het Werfplein waar nog een groepsfoto werd gemaakt.

De foto’s kunt u HIER terugvinden

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.