Infosessie Autodelen

Vind jij het ook jammer dat de Brugse straten vol staan met geparkeerde wagens? En dat het zonde is van het kapitaal, het materiaal en de ruimte dat zoveel wagens nauwelijks gebruikt worden?

Autodelen is een mooie oplossing: door auto’s te delen worden ze efficiënter benut zodat er minder nodig zijn, en er meer ruimte over blijft. Een deelauto kan vijf tot tien auto’s vervangen én er kunnen meer mensen een auto gebruiken. Bijna iedereen heeft wel eens een wagen nodig. Maar moet dat een eigen wagen zijn?

Tijdens de infosessie op 30 januari om 20u in ’t Werftje wordt autodelen uit de doeken gedaan, en maak je kennis met de verschillende mogelijkheden in Brugge. Particuliere en kostendelende systemen, zoals Cozycar en Dégage krijgen hierbij bijzondere aandacht. Want met deze systemen leer je jouw buren beter kennen. De auto’s zijn immers van Bruggelingen zelf, en het contact tussen auto-eigenaar en auto-ontlener staat centraal. Bewust delen dus, voor meer buurt.

Na de infosessie kan je zelf aan de slag: je weet hoe je je eigen wagen kunt delen (en zo kosten kunt terugwinnen) en je weet hoe je een andere wagen kunt gebruiken (tegen een eerlijke prijs).

Een initiatief van Buurtwerk Stubbekwartier vzw, Dégage! vzw, werkgroep Duurzame Mobiliteit van Klimaat Podium Brugge vzw en Autodelen.net.

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.