Verslag Belgiek

Als buurtwerk zoeken wij steeds nieuwe activiteiten om de mensen uit onze buurt samen te brengen.
Den Belgiek, een ‘mobiele zaal’, werd gratis ter beschikking gesteld door Brugge Plus in samenwerking met de Brugse Buurtcheques.
Voor ons was dit een unieke kans om iets nieuws aan te bieden. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken werkten we samen met het kruispuntencomité, het Kolenkaaicomité en de Zwaluwenstraat.
Het was een hele uitdaging om samen een interessant programma uit te werken.

We kozen voor een rustige locatie waar de buurtbewoners zo weinig mogelijk last van hadden. En langs de Kolenkaai, achter Eandis, bleek inderdaad de ideale locatie te zijn. Er was veel ruimte, zeker geen lawaaioverlast en we kregen extra belangstelling door de verschillende passanten.

Iedereen uit de buurt werd op vrijdagavond door het Belgiekteam uitgenodigd voor een gezellige babbel en een glaasje in het volkscafé.

Om de buurtbewoners zo veel mogelijk te betrekken bij het gebeuren werden een aantal oproepen gedaan:

 • Bak een taart en breng die mee op de koffie. We konden proeven van 17 verschillende taarten.
 • Breng recyclagemateriaal en werkgereedschap mee om insektenhotelletjes te maken. Er werd met man en macht gewerkt aan 1 groot hotel die een mooie plaats kreeg in de binnentuin van ’t Werftje.
  Naast het harde werk werd de speelkoffer goed gebruikt door de kinderen.
 • Breng zelf een deeltje ontbijt mee. Het weer liet ons toe om buiten een lange tafel te zetten om samen luxueus te ontbijten.
  En al die opdrachten werden opgevrolijkt door een aantal succesvolle optredens.
 • Samen met de meespeelfanfare ‘de lettergeletterden’ werd ter plaatse een fanfare gemaakt. Zes muzikanten en een aantal enthousiaste buurtbewoners probeerden om in de buurt nog meer mensen naar Den Belgiek te lokken.
 • DJ Eftalou zorgde voor de zwoele, tropische tonen op zaterdagavond.
 • Buurtbewonerster Beatrijs Vankersschaever gaf het beste van zichzelf tijdens het aperitiefconcert. En het werd door iedereen gesmaakt. Nogmaals het bewijs dat er heel veel talent woont in onze buurt.
 • Na een dansworkshop folkdans, een lekkere zelfgemaakte pizza van de siciliaanse pizzaiolo Michele Lo Mastro en een optreden van Overigens kon het niet meer stuk.
 • Als afsluiter werden de buurtbewoners nog getrakteerd op de film Cinema Paradisa.

Het was heel leuk om een aantal nieuwe buurtbewoners te mogen ontmoeten.
Een geslaagd weekend dankzij de vele vrijwilligers.

vzw Buurtwerk Stubbekwartier
Pascal

Be the first to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.